Heeft u wel eens een dakkapel of aanbouw willen laten bouwen ?

Dan bent u zeker op de hoogte van het belang van een omgevingsvergunning. 

Want bouwen zonder vergunning mag niet !

Als het tegen zit, bijvoorbeeld: uw buren hebben bezwaar gemaakt en u krijgt geen vergunning dan zijn de druiven zuur.

Toch gaan bouwen is dan geen optie, want binnen niet afzienbare tijd zal er een brief van de gemeente in uw brievenbus liggen met de sommatie te stoppen met bouwen.

Gaat u dan toch beginnen met bouwen dan ligt er een flinke boete voor u in het vooruitzicht en zult u het bouwwerk weer af moeten breken.

De gemeente Brielle heeft voor de bouw van het houten skelet op de restanten van de Noordpoort zichzelf een vergunning verleend.

Dat is handig !

Tevens is daarvoor het bestemmingsplan gewijzigd.  Mieters !

De aan zichzelf verleende vergunning is echter nog geen vaststaand feit. De vergunning is nog niet onherroepelijk. Er is immers beroep ingesteld tegen de vergunning en deze kan dus nog herroepen worden door de bestuursrechter.

Maar burgemeester Rensen ziet de uitspraak met vertrouwen tegemoet en denkt/hoopt dat de rechter de vergunning in stand houdt. 

Ergens diep in ons hopen we dat hij gelijk krijgt. Want dit zou nu toch echt zonde zijn om weer af te breken.

Zonde van het geld wel te verstaan !

Deze bijzondere plaats in Brielle maar ook in de Nederlandse geschiedenis verdient een beter lot dan te worden behangen met houten palen .

In de beroepsprocedure willen wij een second opinion vragen over de invloed van het skelet op de cultuurhistorische waarden van de Noordpoort, van Bastion IX en van de combinatie van beiden. Hierover hebben wij inmiddels contact met een deskundige op dit gebied. Deze second opinion is van groot belang in de procedure. En deze second opnion kost natuurlijk geld, geld dat de stichting niet meer heeft. Wanneer 100 personen € 15,72 zouden doneren, dan kunnen we de second opinion laten uitvoeren. Maak jij het verschil?

Doneer direct hier

Categories: Nieuws